lördag, september 15, 2007

Majschili med bullens




En rätt som jag har gjort väldigt många ggr i lika många varianter. I grunden är det nåt jag har sett i en receptbok (kommer inte ihåg vilken), men den har antagit mer Nesh lika former under årens lopp. Hur enkelt som helst när man är sugen på mexicanskt/tex-mex. Eller min favorit benämning Swe-Mex.

Du behöver (till 1 stor eller 2 mindre port):
1 stor lök (röd eller gul, med röd så blir det en djupare sötare smak)
1 burk krossade/skalade/passerade tomater
Kryddor av mexikanskt stuk så som chili, salt, vitlök, spiskummin osv
Socker, gärna råsocker eller muscovado
1 bruk majskorn
1 burk bullens, slantad

Hacka löken, fräs den i smör/olja så den blir mjuk o glansig. Gärna i lite socker o salt.
Tillsätt dina kryddor, för att ge en bassmak. Tillsätt tomaterna. Smaka av med socker (1-2 msk), salt o mer kryddor. Det ska bränna ganska så ordentligt, behövs då majskornen är ganska milda o söta. Låt den koka i ca 10-20 min beroeonde på hur hungrig du är. Tomatsåsen ska vara ganska tjock o söt/stark o gärna ganska mörk till färgen.

Tillsätt majsen, låt den koka upp lite. Tillsätt sen bullens. Rör runt. Ät
Servera gärna med en skvätt gräddfil, lite bröd. O gärna en öl eller 3....

Inga kommentarer: